Dennis Vegter

D

Dennis Vegter is onderzoeker aan NHL Stenden Hogeschool en consultant circulair supply chain management.

Na een loopbaan in IT consultancy en interim supply chain management richt hij zich nu vooral op onderzoek en het begeleiden van innovatieve projecten gericht op de transitie naar circulaire supply chains en het bevorderen van duurzaamheid. Hij is expert op het gebied van prestatiemeting en circulair supply chain management. Deze kennis heeft hij ontwikkeld in een promotieonderzoek aan de Universiteit Twente. Dit onderzoek heeft als doel het ontwikkelen van een prestatiemeetsysteem voor circulair supply chain management.

Dennis is verantwoordelijk  voor de update van het SCOR (Supply Chain Operations Reference) model op het gebied van circulariteit en duurzaamheid. Het SCOR-model wordt gebruikt door meer dan 100.000 supply chain professionals van meer dan 5.000 bedrijven verdeeld over meer dan 100 landen over de gehele wereld. Met SCOR kunnen bedrijven hun supply chain processen beschrijven, prestaties meten en vervolgens werkwijzen en vaardigheden ontwikkelen. Niet voor niets is het SCOR model een verplicht onderdeel voor iedereen die zich in het vakgebied supply chain management wil ontwikkelen.

Dennis is een ervaren consultant en resultaatgericht project manager. Zijn werkwijze kenmerkt zich door te starten vanuit een gedeelde ambitie, vervolgens te leren door te doen en ten slotte vanuit de samenwerking uitzonderlijke resultaten te behalen.

Hieronder staat een selectie van publicaties van Dennis.

Dennis Vegter

Publicaties

(Selectie)

Recente berichten

Nu al een achtste druk!