Centrum voor onderzoek en advies rondom brede welvaart

C

Wij zijn een centrum voor onderzoek en advies rondom brede welvaart. Binnen het centrum werken dertien betrokken professionals met verschillende expertisegebieden samen. Onze missie is een gelukkiger Nederland dat binnen de draagkracht van de aarde leeft. Daarover schrijven, spreken en adviseren we. Wij zijn pioniers op het terrein van brede welvaart, sufficiëntie, selectieve groei en postgroei en beschikken over de nieuwste inzichten uit de wetenschap en de praktijk over de manieren waarop mensen en organisaties katalysatoren kunnen zijn van de sociaaleconomische veranderingen die de 21ste eeuw van ons vraagt. Wij werken evidence-based, kijken vanuit meerdere invalshoeken en opereren onafhankelijk. Wilt u meer weten: lees dan over onze deelnetwerken en hoe we helpen.

Deelnetwerken

Het centrum bestaat uit twee overlappende deelnetwerken:

Over Postgroei Nederland, initiatiefnemer van het boek 'Er is leven na de groei'.
  1. Postgroei Nederland: een groep deskundigen uit 12 verschillende politieke partijen. Deze denktank heeft anderhalf jaar onderzoek gedaan om het tijdperk na de groei te doordenken en te verbeelden. Dit heeft geresulteerd in het boek: Er is leven na de groei: Hoe we onze toekomst realistisch veiligstellen. Dit nieuwe verhaal voor Nederland is ambitieus, wetenschappelijk gefundeerd, waardengedreven, sociaal en realistisch. Aan de hand van kleine en grote verhalen neemt het boek je mee naar het Nederland van 2040. Daarbij passeren vele concrete verbetervoorstellen de revue, voor de inrichting van de economie, de sociale zekerheid, de landbouw, de zorg en mobiliteit.
  2. Sufficiency: onze adviestak waarin ervaren adviseurs uit gerenommeerde organisaties hun expertise bundelen. Wij bieden onderzoek en advies aan overheden en ngo’s en geven lezingen, (in-company)trainingen en interviews.

Dit is wie we zijn: vanuit bevlogenheid bouwen aan werkbare oplossingen.

Misschien hebt u over ons gehoord en bent geïnteresseerd in brede welvaart, sufficiëntie, selectieve groei en postgroei, maar u vraagt zich af: waar te beginnen? Op deze pagina leggen we uit hoe we helpen.

Recente berichten

Nu al een achtste druk!