Event: handvatten voor postgroei in de praktijk

E

Met schrikkeldag hebben we dit jaar een dag extra. Laat die dag niet opslokken door het alledaagse maar neem deel aan de make-a-leap day! In zes masterclasses ontvang je handvatten voor postgroei in de praktijk, inzichten en inspiratie waarmee je koers kunt zetten in een tijd van chaos en verandering.

Met masterclasses van:

Paul Schenderling: Geeft handvatten voor beleid en strategie, zodat je als professional bij de overheid een nieuwe manier van denken in kunt zetten voor een gelukkiger Nederland dat binnen de draagkracht van de aarde leeft.

Klaske Kruk: Neemt de zaal op speelse wijze mee in de verschillende stappen die je morgen kunt uitvoeren in je organisatie. Je leert van de andere deelnemers die op sommige punten misschien een stap verder zijn dan jij, of jij inspireert op sommige onderwerpen iemand met jouw impactvolle stappen.

Babette Porcelijn: Hoe kunnen we onze toekomst veiligstellen? Verduurzamen is een essentiële bouwsteen. Maar dat is nog niet alles. Naast een levende planeet hebben we ook welzijn voor iedereen en een gezonde economie nodig. Babette laat zien hoe je dit in de praktijk kunt brengen en hoe iedereen het verschil kan maken, als je maar weet hoe.

Alexander Groen: Hoe maak je jouw invloed om positief bij te dragen aan leven binnen de grenzen van één planeet zo groot mogelijk? Ervaar vanuit klimaatpsychologie en kennis over transformaties hoe jij je voetprint en handafdruk kunt vergroten.

Elisah Pals: Wat heeft minder afval nou te maken met postgroei? Elisah neemt je mee in het alternatief van de consumptiemaatschappij, en geeft een inspirerend inkijkje in toegepaste psychologie en communitybuilding. 

Merlijn Twaalfhoven: Zonder schoonheid, verbeelding en speelruimte kan er geen fundamentele cultuuromslag ontstaan. Hoe maken we ruimte voor de kunstenaar in onszelf in een tijd van chaos, onzekerheid en transitiepijn?

Hoofd, handen én hart

Tussen de masterclasses door zorgen Loes ten Den en het Grieg Pianoduo voor muzikale intermezzo’s. Loes ten Den is een interdisciplinair kunstenaar en singer-songwriter. In haar liedjes, die veelal gaan over onze verhouding tot de natuur, verbeeldt ze op creatieve wijze hoe het anders kan. Elles van der Heiden en Siebert Nix vormen al vanaf 1987 het Grieg Pianoduo. Hun specialiteit is vierhandig pianospel op één vleugel. De klanken van Grieg en liedjes van Loes helpen alle nieuwe kennis en inspiratie op te slaan met een vleugje gevoel en emotie. In de transitie waar we voor staan hebben we immers hoofd, handen én het hart nodig.

Praktische informatie

Wanneer: 29 februari van 10-17 uur.

Waar: Bergkerk, Dr. A. Kuyperlaan 2, Amersfoort (op loopafstand van Amersfoort Centraal).

Het programma kun je hier downloaden.

Toegangsprijs professional met dienstverband €165, zzp’er €115, student €65 (prijzen excl. btw).

Inclusief lunch, netwerkborrel, documentatie en certificaat.

De lunch zal veganistisch, glutenvrij en lactosevrij zijn. Mocht je een specifieke allergie hebben, laat het ons dan vooral weten, dan houdt de cateraar er rekening mee!

Schrijf je in!

Neem een duik de diepte in en een sprong vooruit naar een postgroeisamenleving. Ben je geïnteresseerd, schrijf de datum dan in je agenda en schrijf je in via deze link.

Wil je er zeker van zijn dat je updates over dit soort events niet mist? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief of op de nieuwsbrief van een van de andere sprekers.

Over de auteur

Paul Schenderling

Paul Schenderling is econoom, schrijver en spreker. Hij adviseert en schrijft over sociale en ecologische vraagstukken vanuit een economische invalshoek. Hij heeft ruim 10 jaar onderzoeks- en advieservaring en ervaring met politiek-bestuurlijke processen, op lokaal, regionaal en landelijk niveau. Hij is oprichter en programmaleider van Postgroei Nederland. In nauwe samenwerking met de deskundigen uit deze denktank schreef hij het boek 'Er is leven na de groei: Hoe we onze toekomst realistisch veiligstellen'.

Hier kunt u zich aanmelden om een maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen met de nieuwste inzichten over brede welvaart en postgroei.

reacties

door Paul Schenderling

Recente berichten

Nu al een achtste druk!