Leven na de groei – de podcast

L

’t Afgelopen jaar kochten duizenden mensen ons boek Er is leven na de groei en velen reageerden met vragen en ideeën. Geweldig! Daarom brengt Just Enough nu de Leven na de groei podcast uit. We bespreken wat leven na de groei voor jou en voor ons als samenleving betekent. We hebben uit de vele reacties geput om de thema’s te selecteren die mensen het meest bezighouden. Ook beantwoorden we nieuwe luisteraarsvragen.

Leven na de groei podcast

Wat kun je verwachten?

We brengen maandelijks een bulletin waarin we een actueel thema belichten, en maandelijks een special waarin we een tijdloos onderwerp uitdiepen. Telkens vanuit het perspectief van gelukkiger leven binnen de draagkracht van mens en aarde. We benaderen de thema’s persoonlijk én maatschappelijk. Wat betekent het voor jouw en mijn leven? En welke stappen kunnen bedrijven, overheden en maatschappelijke organisaties zetten om rechtvaardiger om te gaan met mens en milieu, dichtbij en ver weg?
Een combinatie van inspiratie en praktische handvatten, dus.

Wie hoor je zoal?

We vonden podcastmaker Allard Amelink bereid om de podcast te presenteren, bekend van onder andere de Podcast Filosofie van Centre Erasme. In twee à drie afleveringen per maand gaat hij in gesprek met de auteurs achter het boek, met de bevlogen onderzoekers achter consumentencollectief Just Enough en met interviewgasten. Ook horen we maandelijks luisteraars die een vraag hebben of een idee pitchen.

Luister en denk mee

Heb je zelf een vraag of een idee op het terrein van leven na de groei? Of wil je graag dat we een bepaald onderwerp uitdiepen? Stuur dan een mailtje naar post <at> justenough.nl. Wij zorgen er dan voor dat de meestgestelde en meest originele vragen de komende maanden aan bod komen. Alvast bedankt voor je reactie en veel luisterplezier gewenst!

Je vindt de podcast in je favoriete podcastapp, waaronder:
🎧 Spotify
🎧 Apple podcasts

Meest recente afleveringen

"Vertrouw bij eten minder op je intuïtie" (met Frank Holleman van Fork Ranger) Leven na de groei

Zorgt soja eten voor ontbossing? Waarom zit er plastic om biologische komkommers? Is vlees uit den boze? Drie keer per dag hebben we de kans een positieve impact te hebben op de wereld: door wat we op ons bord leggen. Ons hedendaagse voedselpatroon draagt in grote mate bij aan de uitputting van mens en aarde en dus zijn goede keuzes op dit gebied enorm waardevol. Maar waar moet je beginnen? En kloppen de intuïtieve aannames die we daarbij doen? In deze aflevering spreken Matthias Olthaar en Allard Amelink Frank Holleman van Fork Ranger. Fork Ranger helpt je 2 lastige vragen te beantwoorden: "wat kan ik aan klimaatverandering doen" en "wat eten we vanavond"? Ze geven praktische tips, bieden inzicht in de impact van voedsel en geven heerlijke recepten om deze inzichten toe te passen. Dat betekent zeker niet dat het minder lekker en minder gezond moet!Kijk voor meer informatie op www.forkranger.com/nl of download de app op je telefoon.
  1. "Vertrouw bij eten minder op je intuïtie" (met Frank Holleman van Fork Ranger)
  2. "Deze uitslag biedt juist een kans om fouten goed te maken" (over de Europese verkiezingen)
  3. Het hoofdlijnenakkoord kritisch tegen het licht gehouden
  4. De wereld achter onze laptops
  5. Postgroei is het krachtigste antwoord op oorlogsdreiging

Over de auteur

Paul Schenderling

Paul Schenderling is econoom, schrijver en spreker. Hij adviseert en schrijft over sociale en ecologische vraagstukken vanuit een economische invalshoek. Hij heeft ruim 10 jaar onderzoeks- en advieservaring en ervaring met politiek-bestuurlijke processen, op lokaal, regionaal en landelijk niveau. Hij is oprichter en programmaleider van Postgroei Nederland. In nauwe samenwerking met de deskundigen uit deze denktank schreef hij het boek 'Er is leven na de groei: Hoe we onze toekomst realistisch veiligstellen'.

Hier kunt u zich aanmelden om een maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen met de nieuwste inzichten over brede welvaart en postgroei.

Geef een reactie

Recente berichten

Nu al een achtste druk!